FOTO: Twee jongemannen mishandelden meerdere mensen in de trein

FOTO: Twee jongemannen mishandelden meerdere mensen in de trein

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 16:31 uur

ARNHEM/NIJMEGEN – Op vrijdag 28 april, omstreeks 00.15 uur, stapten twee jonge mannen, vergezeld door drie andere vrienden, op station Arnhem in de trein naar Nijmegen. Vermoedelijk hadden zij Koningsdag gevierd. Zonder aanleiding ontstond er een conflict tussen dit groepje en twee mannen en een vrouw. Terwijl de slachtoffers trachtten zich te verdedigen, deelde het groepje harde klappen uit. Uit camerabeelden blijkt duidelijk hun betrokkenheid bij deze mishandeling:

Verdachte 1: Ongeveer 18 jaar oud, een lichte huidskleur en kort bruin haar dat naar achteren is gekamd met gel. Op die dag droeg je een zwart-grijze bodywarmer, een zwarte Burberry-trui en een spijkerbroek. Op de beelden is te zien dat hij meerdere vuistslagen uitdeelt.

Verdachte 2: Ook ongeveer 18 jaar oud, een lichte huidskleur en een baardje. Wanneer zijn pet afgaat, is te zien dat je kort blond haar hebt. Die dag droeg je een gescheurde spijkerbroek, een grijs vest, een grijs petje van Under Armour en een zwarte XPLCT-tas. Op de beelden wordt je vastgehouden, maar zodra je armen vrij zijn, deel ook jij meerdere vuistslagen uit.

Inmiddels heeft de politie drie jongens uit het groepje gearresteerd, twee 17-jarige jongens en een 19-jarige man, allen afkomstig uit Nijmegen. Hoewel zij weigeren een verklaring af te leggen, betekent dit niet dat ons onderzoek stopt. De politie heeft de foto’s van jullie geblurd, aangezien jullie mogelijk minderjarig zijn, en wilt de politie jullie de kans geven om jezelf te melden bij het politiebureau. Indien jullie dit binnen een week doen, wordt voorkomen dat de beelden openbaar worden gemaakt. Jullie kunnen (samen met jullie ouder(s) of verzorger(s)) contact opnemen met de politie.

Foto: Politie Nijmegen