VIDEO: Verdachte van inbraken vastgelegd op camera

VIDEO: Verdachte van inbraken vastgelegd op camera

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 16:49 uur

LEEK – In twee woningen en een schuur aan de Dotterbloem in Leek wordt in de nacht van 30 juli ingebroken. De verdachte van deze inbraken is vastgelegd op camera, terwijl hij met een rolkoffer één van de woningen verlaat.

Ladder uit een schuur
Bij aankomst aan de Dotterbloem op de vroege ochtend van zondag 30 juli, forceert de verdachte een schuurdeur en pakt een ladder. Deze ladder wordt gebruikt om op de bovenverdiepingen van twee andere woningen binnen te komen. Eenmaal binnengekomen maakt de inbreker verschillende waardevolle spullen buit. Ook steelt hij een rolkoffer waar de buit inpast.

Camera’s omzeild
Tijdens de inbraken weet de verdachte verschillende camera’s te omzeilen. Toch wordt hij vastgelegd bij het verlaten van een woning. Op de beelden is te zien hoe een man in alle rust met een rolkoffer van het merk American Tourister en een tas over de schouder de tuin van de woning verlaat en de straat oploopt.

Wie herken deze man die in de vroege ochtend van zondag 30 juli aan de Dotterbloem in Leek meerdere inbraken pleegt? De politie vraagt dan contact op te nemen via 0800-6070.