Taakstraf voor man die agent poogde te wurgen

Taakstraf voor man die agent poogde te wurgen

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 16:10 uur

EINDHOVEN – Een 24-jarige man uit Lieshout is veroordeeld tot een taakstraf nadat hij vorige maand in Eindhoven probeerde een agent te wurgen. Hij vertoonde ook gevaarlijk rijgedrag met zijn bestelbus en beledigde agenten. Zijn rijbewijs is voor vier maanden ingetrokken. Een 35-jarige passagier uit Eindhoven kreeg een taakstraf van 40 uur omdat hij agenten aanviel in een poging zijn vriend te ontzetten. Beide verdachten ontvingen eveneens voorwaardelijke celstraffen.

Tijdens de rechtszaak werden schokkende beelden getoond van een politie-bodycam, en de officier van justitie noemde het geweld een ‘bizarre escalatie’, waarbij agenten voor hun leven vochten. De bestelbus waarin de twee mannen zaten, reed met hoge snelheid door een wegafzetting op de Hastelweg in Eindhoven. De 24-jarige bestuurder ontkende hard te hebben gereden, maar gaf toe te veel te hebben gedronken. Agenten wilden met hem praten vanwege vermoedens van alcohol- en drugsgebruik. Omstanders bemoeiden zich met de situatie, wat resulteerde in een confrontatie tussen de man uit Lieshout en twee agenten. De rechtbank stelde vast dat hij een agent probeerde te wurgen, maar de man beweerde dat hij zichzelf wilde bevrijden.

De bijrijder raakte eveneens betrokken en kreeg een taakstraf van 40 uur voor zijn rol. Drie agenten die bij het incident betrokken waren, waren aanwezig tijdens de rechtszaak. Een schadevergoeding van ongeveer 600 euro werd geëist en toegekend aan één van de agenten.