Aanrijding op splinternieuwe oversteekplaats

Aanrijding op splinternieuwe oversteekplaats

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 10:22 uur

ARNHEM – Op woensdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de splinternieuwe oversteekplaats van de Laan van Presikhaaf in Arnhem.

Een automobilist heeft de fietser niet opgemerkt, wat resulteerde in een botsing tussen hen beiden. De fietser, een man, raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam er zonder verwondingen vanaf.

Enkele weken geleden is de oversteekplaats aangepast en vernieuwd, waarbij fietsers nu voorrang moeten krijgen. Buurtbewoners melden dat de situatie verwarrend is geworden vanwege de vele verkeersborden en beschrijven het als wachten op het volgende incident. Een vergelijkbare oversteekplaats bevindt zich op het Lange Water, waar eveneens veel verwarring ontstaat door het overvloedige aantal onduidelijke verkeersborden.

Foto’s: Roland Heitink