Horeca op vakantiepark Peter Gillis per direct dicht

Horeca op vakantiepark Peter Gillis per direct dicht

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 09:58 uur

CRANENDONCK – De horecavoorzieningen op recreatiepark Slot Cranendonck zijn per direct gesloten, waardoor vakantiegangers elders moeten zoeken naar eten en drinken. Het horecagedeelte van het park, dat eigendom is van Peter Gillis in Soerendonk, werd gesloten op last van de politie op dinsdagmiddag. Gillis is sinds december 2020 eigenaar van Slot Cranendonck. Het is onduidelijk of hij voor de jaren 2020, 2021 en 2022 wel een vergunning had.

Hoewel de gemeente Cranendonck geen horecavergunning had afgegeven voor het park, heeft Gillis toch besloten om de horecafaciliteiten open te houden, in strijd met de regels. De gemeente heeft dit als een overtreding van de voorschriften beschouwd, wat heeft geleid tot een politiebezoek op dinsdag om de zaak te sluiten.

Voor veel campinggasten kwam de sluiting van de horecagelegenheden onverwacht. Dit werd gezien als misleidend gedrag, omdat het park volgeboekt was met gasten terwijl de situatie al bekend was. De sluiting van de horeca op het vakantiepark is het gevolg van het ontbreken van een vergunning van de gemeente Cranendonck. Dit betekent dat zowel het restaurant als het terras gesloten moeten blijven. Dit werd halverwege juni al duidelijk.

De gemeente vreest dat Gillis de vergunningen mogelijk voor criminele doeleinden zou kunnen misbruiken. Bij vergunningsaanvragen moeten ondernemers een Bibob-toets ondergaan, een onderzoek naar integriteit, geldstromen en gedrag. Het Bibob-onderzoek naar Gillis had een negatieve uitkomst.

De Oostappen Groep is van mening dat het onterecht is dat de twee gemeenten geen horecavergunning hebben verleend voor de twee parken, en daarom heeft de groep rechtszaken aangespannen. Aankomende donderdag zal de rechter in Den Bosch zich over beide zaken buigen.

Vorige maand verloor Gillis ook al de horecavergunning van zijn park in Arnhem.