Zware explosie treft shoarmazaak in Centrum

Zware explosie treft shoarmazaak in Centrum

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 11:43 uur

AMSTERDAM – Een shoarmazaak in het centrum van Amsterdam heeft woensdagochtend aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van een explosie. Rond 5:15 uur in de ochtend werd de shoarmazaak aan de Leidsestraat getroffen door een krachtige explosie. Op beelden van bewakingscamera’s in de buurt is een grote stofwolk te zien na de impact van de explosie.

Zowel de shoarmazaak als meerdere ramen van nabijgelegen gebouwen raakten beschadigd. De politie heeft het gebied afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ingeschakeld om te helpen bij het onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De schade is aanzienlijk.

Na de explosie aan de Leidsestraat heeft de politie twee verdachten gearresteerd. Vanwege het onderzoek is de Leidsestraat tijdelijk afgesloten.

Dit is niet de enige explosie die deze nacht in Amsterdam heeft plaatsgevonden. Rond zes uur ’s ochtends vond er ook een explosie plaats aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam West.

Foto’s: Michel van Bergen