Bestuurder negeert rode kruizen en veroorzaakt gevaarlijke situatie op A12

Bestuurder negeert rode kruizen en veroorzaakt gevaarlijke situatie op A12

Geplaatst op 3 augustus 2023, om 22:00 uur

ARNHEM – Woensdagavond werd de politie met spoed naar de A12 gestuurd, omdat er een voertuig door de wegafzetting bij knooppunt Grijsoord zou zijn gereden.

De bestuurder werd anderhalve kilometer verderop in de wegwerkzaamheden gestopt door wegwerkers. Voordat hij tot stilstand kwam, heeft hij hekken op de weg en een verkeersregelaar weten te omzeilen, en hij heeft meerdere rode kruizen genegeerd! De bestuurder gaf als reden voor deze levensgevaarlijke actie dat zijn navigatie hem rechtdoor leidde. Vanwege het gevaar van de gepleegde overtredingen is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en zal deze zaak worden voorgelegd aan de verkeersofficier.

Op sociale media wordt steeds vaker gemeld dat rode kruizen worden genegeerd, meestal niet zo extreem als in dit geval. Het is belangrijk om te onthouden dat rode kruizen niet zonder reden worden geplaatst en dat wegwerkers ook veilig hun werk willen doen.

Foto: Instagram: verkeerspolitie_oost_nederland