Veroorzaker dodelijk ongeval A12 was onder invloed en reed op vluchtstrook

Veroorzaker dodelijk ongeval A12 was onder invloed en reed op vluchtstrook

Geplaatst op 26 juli 2023, om 11:55 uur

BENNEKOM – Na het ongeval dinsdagmiddag op de A12 bij Ede heeft de politie een vrachtwagenchauffeur aangehouden. Bij het ongeval kwam een man, een 74-jarige Duitser, om het leven.

Het ongeluk op de A12 dinsdagmiddag betrof een botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen. De Duitse personenauto stond stil op de vluchtstrook en was achter zijn auto bezig bij de fietsendrager, toen het mis ging. Een vrachtwagenchauffeur reed gedeeltelijk op de vluchtstrook en schepte hem. Hulp mocht niet meer baten en de Duitser overleed direct. Zijn familie is inmiddels op de hoogte gebracht.

De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden omdat hij onder invloed reed van verdovende middelen. Hij heeft ook een rijverbod gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie verricht verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval met behulp van de afdeling Verkeersongevallenanalyse.

Het ongeval veroorzaakte gedurende de hele middag problemen op de A12. De snelweg in de richting van Arnhem was gesloten tot 18.30 uur en het verkeer moest omrijden.