Vrachtwagen zorgt voor ravage knooppunt Vught, verbindingsweg dicht

Vrachtwagen zorgt voor ravage knooppunt Vught, verbindingsweg dicht

Geplaatst op 25 juli 2023, om 07:08 uur

VUGHT – Op de A2 bij knooppunt Vught heeft een vrachtwagen in de nacht van maandag op dinsdag enkele tientallen meters vangrail onderste boven gereden. Dat gebeurde rond drie uur in de nacht op de splitsing A2/ A65 bij Vught. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen van de weg, ramde de vangrail en kwam vervolgens geschaard op de snelweg A65 tot stilstand.

Hulpdiensten spoedde zich na het ongeval naar de incident locatie, maar de vrachtwagenchauffeur bleek nadat hij na was gekeken door
medewerkers van de ambulancedienst ongedeerd. Na het ongeval raakte de dieseltank lek en lekte het voertuig diesel op het wegdek.

Door het ongeval werd de A65 richting Tilburg geheel afgesloten. Ook een rijbaan van de A2 in de richting van Eindhoven werd na het ongeval afgesloten. Teven werd ook de oprit bij het provinciehuis dicht gezet voor verkeer. Het bergen van het voertuig en het verwijderen van de vangrail zal na verwachting nog enkele uren in beslag gaan nemen. Het vermoeden is dan ook dat de ochtendspits nog behoorlijke overlast zal ondervinden door het de berging en herstel werkzaamheden. Ook de vangrail zal gerepareerd moeten zijn voordat de weg weer open gaat.

Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. Wat opmerkelijk is, is dat de chauffeur na verluid naar Oss zou hebben gemoeten. Echter had hij de afslag naar Oss al enkele kilometers achter zich gelaten. De aan puin gereden vangrail vormde na het ongeval een grote hoop ijzer. De hoop ijzer werd in eerste instantie door voorbijkomende automobilisten aangezien voor een auto die bij het ongeval betrokken was. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dit gelukkig niet het geval.

Foto’s: Bart Meesters