UPDATE: Grote brand supermarkt, 18 woningen ontruimd

UPDATE: Grote brand supermarkt, 18 woningen ontruimd

Geplaatst op 21 juli 2023, om 13:00 uur

ARNHEM – In de Arnhemse wijk Presikhaaf is het vuur in twee winkels, de DekaMarkt en een naastgelegen bloemenwinkel, na een felle grote brand nu gedoofd. Het blok met 18 woningen aan de Vrij Nederlandstraat is ontruimd. Een buurman die benedenburen waarschuwde ademde rook in en moest naar het ziekenhuis.

De brand brak uit rond 12.30 uur. Bewoners van meerdere huizen boven de winkels zijn opgevangen in het multifunctioneel centrum MFC aan de Laan van Presikhaaf. Rond 15:00 uur zijn zij geïnformeerd over de verdere gang van zaken: sommige bewoners mogen zeker terugkeren naar hun woning, terwijl voor andere woningen nog metingen worden verricht. Indien nodig zal de gemeente Arnhem voor opvang zorgen.

Medewerkers van Deka zijn opgevangen en bij de brand kwam veel rook vrij. Buurtbewoners kregen het advies om ramen en deuren te sluiten. Meerdere huisdieren zijn in veiligheid gebracht. De brandweer heeft ook rouwboeketten uit de bloemenwinkel kunnen halen, die vandaag nog bezorgd moesten worden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto’s Persbureau Heitink