Indringer in verzorgingshuis geeft stomp aan 94-jarige vrouw

Indringer in verzorgingshuis geeft stomp aan 94-jarige vrouw

Geplaatst op 21 juli 2023, om 11:55 uur

TILBURG – In een woonzorgcentrum in Tilburg Noord is donderdagavond omstreeks 18.30 uur een 54-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats betrapt in de kamer van een bejaard echtpaar. Hij werd uiteindelijk overmeesterd door twee medewerkers en overgedragen aan de politie. De verdachte is een veelpleger die al gezocht werd voor twee soortgelijke zaken in het land.

Een 94-jarige vrouw en haar man zagen bij terugkomst in hun kamer een vreemde man uit de badkamer komen. De man zei dat hij op zoek was naar iemand en noemde een naam. De bewoonster wilde alarm slaan en hem tegenhouden. Ze stond bij de deur waar de insluiper haar vastpakte en een stomp gaf waardoor ze viel.

De indringer vluchtte maar werd uiteindelijk overmeesterd door twee medewerkers en aan de politie overgedragen.  De verdachte is een bekende van de politie en staat geregistreerd als veelpleger. Hij had een tas bij zich met spullen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt aanstaande maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.