Aanslagpleger op woning liep zelf brandwonden op

Aanslagpleger op woning liep zelf brandwonden op

Geplaatst op 20 juli 2023, om 16:38 uur

GELDROP – Degene die in de nacht van maandag op dinsdag een enorme explosie en brand veroorzaakte in een woning in Geldrop, heeft daardoor zelf waarschijnlijk ook brandwonden opgelopen. Dat maakte de politie donderdag na onderzoek van camerabeelden bekend.

Door de explosie aan de voordeur van het huis aan de Zwembadweg ontstond een fikse brand, terwijl de bewoners en hun kinderen boven wakker schrokken. Zij konden zich in veiligheid brengen door via de achterdeur het huis uit te vluchten. De brand sloeg ook over naar een auto op de oprit.

Op camerabeelden is te zien dat de verdachte vloeistof sprenkelt van de auto op de oprit naar de deur. Dan gebruikt hij zijn aansteker waardoor een enorme steekvlam met explosie ontstaat. “De verdachte moet hierbij brandwonden of schroeiplekken hebben opgelopen want hij kan maar ternauwernood ontkomen”, aldus de politie donderdag. Volgens de politie heeft de verdachte vermoedelijk brandwonden en schroeiplekken in het gezicht opgelopen en geen wimpers en wenkbrauwen meer. “Hopelijk zegt dit iemand iets”, zegt de politie, die hoopt op tips over de verdachte.

Op de beelden is ook de auto van de verdachte te zien, een donkerkleurige Toyota Aygo X.

Foto’s: Dave Hendriks