Man aangehouden in woning, politie lost waarschuwingsschot

Man aangehouden in woning, politie lost waarschuwingsschot

Geplaatst op 20 juli 2023, om 17:03 uur

OOSTERHOUT – Donderdag is er een verdachte aangehouden in een woning aan het Marie Curiehof. Hij bedreigde de politie en is uiteindelijk na een grote politieactie meegenomen naar de politiecel.

Rond 01.15 uur ontving de politie een melding van een mogelijke ruzie. Als zij ter plaatse komen lijkt er vanuit de woning te worden geschoten op de agenten. Agenten zoeken dekking en maken een plan van aanpak. Ook het arrestatieteam en de politiehelikopter komen ter plaatse. Vanuit de woning dreigt de 52-jarige man om de politie neer te schieten, hij komt ook diverse keren uit de woning gelopen en gaat dan weer terug naar binnen. Aanwijzingen van de politie worden niet opgevolgd en een van de agenten lost een waarschuwingsschot. Dit zorgt er echter niet voor dat de verdachte de woning uit komt.

Uiteindelijk weet het arrestatieteam de verdachte rond 02.45 uur aan te houden. Hij is meegenomen naar de politiecel voor verder onderzoek.

Foto: Archief Jeroen Stuve