Politie houdt man (58) aan voor betrokkenheid bij steek- en schietincident

Politie houdt man (58) aan voor betrokkenheid bij steek- en schietincident

Geplaatst op 19 juli 2023, om 16:46 uur

WINSCHOTEN – De Duitse politie heeft woensdagmiddag een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij twee incidenten in Winschoten op donderdag 6 juli. De aanhouding van de 58-jarige man uit Winschoten vond plaats op het vliegveld Düsseldorf. Duitse agenten hebben de verdachte aangehouden. De man zal overgeleverd worden aan Nederland.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op 6 juli. De recherche startte daarop een onderzoek, waaruit aanwijzingen naar voren kwamen die hebben geleid tot de aanhouding van deze 58-jarige verdachte.

Het onderzoek is nog niet afgerond. Onderzocht wordt of deze incidenten mogelijk verband houden met andere incidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.