Bekeurd stel komt met opmerkelijke verklaring: ’We kwamen hier een nummertje maken’

Bekeurd stel komt met opmerkelijke verklaring: ’We kwamen hier een nummertje maken’

Geplaatst op 19 juli 2023, om 15:31 uur

MEERSSEN – Deze week ontving de Limburgse politie een melding van een beveiligingsbedrijf over twee mogelijke inbrekers op een industrieterrein in Meerssen. Agenten gingen ter plaatse en slaagden erin de verdachten “na een intensieve zoektocht” aan te houden.

Op het bedrijventerrein kwam een man en een vrouw samen uit een pand gelopen. Ze droegen niets bij zich en er bleek geen sprake te zijn van schade. Toen hen werd gevraagd wat ze daar in het donker aan het doen waren, verklaarden ze: “We kwamen hier een nummertje maken”.

Deze verklaring werd echter als “niet erg geloofwaardig” beschouwd, zo schrijft een agent van de politie Heuvelland op Instagram. “In ieder geval zijn het weer twee namen die onze aandacht verdienen in ons geheugen.”

Beide verdachten hebben een proces-verbaal ontvangen en een boete van 109 euro voor het overtreden van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht: verboden toegang voor onbevoegden.