Verdachte van steekpartij niet langer onder arrest

Verdachte van steekpartij niet langer onder arrest

Geplaatst op 19 juli 2023, om 17:00 uur

LEIDEN – De 39-jarige man die betrokken was bij het fatale steekincident in Leiden en afgelopen vrijdag werd gearresteerd, is niet langer in hechtenis. De politie heeft hem vrijgelaten en hij wordt niet langer als verdachte beschouwd.

De andere verdachte in deze zaak, een 38-jarige inwoner van Leiden, zit nog steeds vast. Hij zal donderdag voor de rechter-commissaris verschijnen en bevindt zich momenteel in volledige beperkingen, waardoor hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het steekincident vond vrijdagochtend plaats in Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn in Leiden, waarbij een 66-jarige man om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. Na de steekpartij sloeg de dader op de vlucht, maar na enkele uren van klopjacht werd de 39-jarige verdachte aangehouden. Direct na zijn arrestatie kon de politie nog geen uitspraken doen over zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident.

Op maandag werd een tweede verdachte, de 38-jarige Leidenaar die donderdag voor de rechter zal verschijnen, aangehouden. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment geen details delen over de precieze verdenking tegen hem. Momenteel is hij de enige verdachte in deze zaak.

Foto’s: AS Media