Hulpdiensten sluiten doorgaande weg af wegens gaslek

Hulpdiensten sluiten doorgaande weg af wegens gaslek

Geplaatst op 14 juli 2023, om 14:17 uur

OSS – Een gaslek heeft er vrijdag in Oss voor gezorgd dat een doorgaande weg -de Kantsingel- in zuidelijke rijrichting moest worden afgesloten voor het verkeer.

Nadat medewerkers van een groenbedrijf bij het lostrekken van oude struikwortels onbedoeld een gasleiding open trokken ontstond een behoorlijk gaslek. Het sissen van het weglekkende gas was ter plekke duidelijk hoorbaar en gas was tot op een flinke afstand te ruiken. De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie veilig te stellen waarna medewerkers van netbeheerder Enexis zijn begonnen met het opsporen van de lekkage en de reparatie van de leiding.

De politie sloot uit voorzorg een deel van de Industrielaan en Kantsingel af voor al het verkeer.

Foto: Gabor Heeres