Vlammen slaan uit chalets op vakantiepark

Vlammen slaan uit chalets op vakantiepark

Geplaatst op 12 juli 2023, om 08:57 uur

LITH – Op woensdagochtend heeft er een brand gewoed op vakantiepark de Lithse Ham in Lith. Twee chalets vatten vlam en er bestond het gevaar dat het vuur zou overslaan naar een derde vakantiehuisje. Op het moment van de brand waren er geen mensen aanwezig in de chalets, zo heeft de brandweer bevestigd.

Iets voor acht uur had de brandweer de situatie onder controle. Op dat moment was een kraan onderweg om de chalets uit elkaar te trekken, zodat het nablussen gemakkelijker kon verlopen. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met het nablussen.

Een van de getroffen chalets is volledig uitgebrand en het tweede houten huisje heeft aanzienlijke schade opgelopen. Om het vuur te stoppen, moest de brandweer een gat in het dak maken. Het derde chalet heeft lichte schade opgelopen, voornamelijk door de hitte van de brand.

De brand werd woensdagochtend iets na half zeven gemeld. De brandweer is bezig om contact op te nemen met de eigenaren van de chalets. In één geval is dat rond acht uur al gelukt.

Foto’s: Thomas Bunthof