Meerdere schuren verwoest door felle brand

Meerdere schuren verwoest door felle brand

Geplaatst op 12 juli 2023, om 08:46 uur

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag zijn meerdere schuren aan de Vlijtseweg in Apeldoorn volledig afgebrand. Volgens een videocorrespondent ter plaatse vermoedt de politie dat de branden zijn aangestoken. Het betreft een wijk die recentelijk is gebouwd.

Rond 03.30 uur werd de brandweer gealarmeerd over een brand in een schuur. Bij aankomst troffen de brandweerlieden een hevige vuurzee aan. Drie schuren stonden op verschillende locaties in de straat in brand, waardoor er opgeschaald moest worden.

Helaas konden de drie schuren niet worden gered en ook enkele woningen liepen rookschade op. In één woning is tevens schade ontstaan door de brand.

Als voorzorgsmaatregel heeft de brandweer andere schuren in de buurt gecontroleerd en ook daar bleek een poging tot brandstichting te zijn gedaan, aldus de correspondent. Het gebied is afgezet met linten. De politie zal woensdag onderzoek doen naar de branden en is op zoek naar getuigen.

Foto’s: Persbureau Heitink