Verkeersongeval leidt tot vondst verboden wapen

Verkeersongeval leidt tot vondst verboden wapen

Geplaatst op 12 juli 2023, om 21:44 uur

LUNTEREN – Op woensdagavond vond er een ongeval plaats op de Postweg in Lunteren. Rond 20:55 uur werden een ambulance en politie met spoed naar de locatie gestuurd. De botsing vond plaats tussen een trekker en een auto in een bocht. De auto sloeg over de kop en kwam hard tot stilstand tegen een boom. De automobilist, een jonge man, werd met spoed overgebracht naar het UMC in Utrecht. Een andere inzittende kwam er zonder verwondingen vanaf.

Vanwege het ongeval is de Postweg afgesloten voor onderzoek.

Tijdens het bergen van de auto werd een ander voertuig door de politie aan de kant gezet. In dat voertuig werd een pistool aangetroffen, dat in beslag is genomen. Het lijkt te gaan om een gaspistool (balletjespistool). Ook zijn er stalen balletjes in beslag genomen. Daarnaast verrichten agenten onderzoek naar de man, omdat hij onder invloed reed.
Foto’s: Persbureau Heitink