Zeer grote brand legt kringloopwinkel in as

Zeer grote brand legt kringloopwinkel in as

Geplaatst op 9 juli 2023, om 10:59 uur

VELDHOVEN – In een kringloopwinkel op een industrieterrein in het Brabantse Veldhoven heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. De brand brak rond 03.30 uur uit en was ongeveer drie uur later onder controle. Het pand moet als verloren beschouwd worden, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de brand aan De Run te bestrijden, maar wist niet te voorkomen dat omliggende panden rook- en brandschade opliepen. Een van de brandweermannen had last van de warmte en is behandeld door ambulancepersoneel.

Bij de brand kwam veel rook vrij en de veiligheidsregio verstuurde een NL-Alert. Mensen die last hadden van de rook werd aangeraden ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nablussen.

 

Door: ANP