Arrestatieteam uren ingezet nadat man (41) dreigt op politie te schieten

Arrestatieteam uren ingezet nadat man (41) dreigt op politie te schieten

Geplaatst op 9 juli 2023, om 11:28 uur

BREDA – In de nacht van zaterdag op zondag werd een arrestatieteam van de politie urenlang ingezet in de wijk Tuinzigt in Breda vanwege een dreiging met een vuurwapen. De Ahornstraat werd volledig afgezet en geblokkeerd met politiewagens. Uiteindelijk werd een 41-jarige man uit Tiel in een woning aangehouden.

De politie kreeg rond 00.45 uur een melding van een vechtpartij waarbij een verward persoon zich met een vuurwapen in een woning bevond. Toen agenten ter plaatse gingen, zagen ze inderdaad een man die leek te beschikken over een wapen. Hij dreigde op de politie te schieten. Vanwege deze dreiging werd de straat en omgeving uitgebreid afgezet om de veiligheid van buurtbewoners te waarborgen. Ook kwamen er mensen van buitenaf naar de woning door de ophef.

Agenten met kogelwerende vesten hielden een oogje in het zeil terwijl een arrestatieteam naar de Ahornstraat werd gestuurd om de woning binnen te vallen. Na enkele uren van spanning werd de 41-jarige man uit Tiel door het team gearresteerd. Bij hem werd inderdaad een vuurwapen met munitie aangetroffen, dat in beslag is genomen. De verdachte werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege medische klachten. Op zondagochtend werd hij in een politiecel vastgehouden voor verhoor en verder onderzoek.

Een week geleden werd de wijk opgeschrikt door een aanslag op twee woningen, waarbij een explosief de huizen in de Meidoornstraat vernielde. Als gevolg daarvan werd een mobiele camera geplaatst op de kruising met de Ahornstraat.

Foto’s: Perry Roovers