Honderden biggen omgekomen door brand in schuren

Honderden biggen omgekomen door brand in schuren

Geplaatst op 9 juli 2023, om 10:42 uur

AALTEN – Zo’n 450 biggen zijn in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen door een brand in een schuur in het Gelderse Aalten. Een deel, zo’n 170 biggen, kon nog op tijd uit de stal worden gehaald, vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Rond 04.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Door de brand kwam asbest vrij. Op het terrein zelf liggen asbestdeeltjes en op de wei erachter, zegt de woordvoerder. Omdat er veel rook vrijkwam kregen omwonenden een NL-Alert.

De brand ontstond in een andere, lege schuur en sloeg over naar het onderkomen van de biggen. De brandweer rukte met verschillende eenheden uit om het vuur aan de Brakenweg te bestrijden. Volgens de woordvoerder werden uit voorzorg twee andere schuren, waarin ook dieren aanwezig waren, ontruimd.

Door: ANP