OM vervolgt SBS-ster Peter Gillis voor belastingfraude

OM vervolgt SBS-ster Peter Gillis voor belastingfraude

Geplaatst op 6 juli 2023, om 21:21 uur

KAATSHEUVEL – Het Openbaar Ministerie gaat SBS-ster Peter Gillis vervolgen voor belastingfraude. Een woordvoerder van het Functioneel Parket heeft berichtgeving van Quote hierover bevestigd.

Het OM heeft de tenlastelegging in het onderzoek uitgereikt aan de verdachten, onder wie de realityster en vakantieparkbaas. “De verdachten zijn nu aan zet om aan te geven welke onderzoekswensen zij nog hebben ten aanzien van de bevindingen van de FIOD”, laat de woordvoerder weten. Daarna wordt de zogenoemde ‘regiefase’ afgesloten en beoordeelt de rechtbank het onderzoek.

“De verdenkingen betreffen het niet juist voeren en bewaren van de administratie, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de Belastingdienst en het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting”, aldus het OM. Verder doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen.

De zaak volgt na een grote controle van de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, OM en de Arbeidsinspectie in mei 2019 van enkele recreatieparken en andere locaties in Noord-Brabant en Zeeland. Er werden locaties gecontroleerd in Asten, Loon op Zand, Valkenswaard en Terneuzen (Hoek).

Talpa heeft donderdagavond het nieuws van RTL Boulevard bevestigd dat er opnames worden gemaakt voor een nieuw seizoen van Gillis’ realitysoap Massa is Kassa. Maar het bedrijf beklemtoont dat dit “geen garantie is voor een nieuw seizoen. Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie”, zo meldt een woordvoerder.

Het is niet duidelijk of Talpa hiermee een uitspraak in de mishandelingszaak rond Gillis bedoelt of de verdenking van belastingfraude. Eerder werd bekend dat Gillis door het OM wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-partner Nicol Kremers. Hiervoor moet Gillis eind augustus voor de rechter verschijnen.