UPDATE: Twee gewonden bij twee schietpartijen, verdachten voortvluchtig

UPDATE: Twee gewonden bij twee schietpartijen, verdachten voortvluchtig

Geplaatst op 6 juli 2023, om 22:11 uur

WINDSCHOTEN – Donderdagavond vonden er in Winschoten twee schietincidenten plaats, waarbij twee personen gewond raakten. De politie meldt dat de daders nog voortvluchtig zijn.

Rond 21:00 uur ontving de politie een melding van een schietpartij aan de Transportbaan in Winschoten. Een woordvoerder gaf aan dat de vermoedelijke dader waarschijnlijk per auto is gevlucht en dat de politie naar hem op zoek is. Ongeveer gelijktijdig vond er rond 22:30 uur een tweede schietpartij plaats op de Papierbaan in Winschoten, waarbij eveneens een gewonde viel. Een politiewoordvoerder bevestigde dat er inderdaad twee slachtoffers zijn en dat hun verwondingen naar alle waarschijnlijkheid niet levensbedreigend zijn. Het is nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen de twee schietincidenten.

De politie zet verschillende middelen in, waaronder een politiehelikopter, om de verdachten op te sporen. Het DSI (Dienst Speciale Interventies) werd ter plaatse geroepen om bijstand te verlenen, maar er is nog geen verdachte aangehouden. Het onderzoek naar de schietpartijen en de achtergrond ervan is nog gaande.

Foto’s: Ten Cate Fotografie