Acht gewonden bij harde aanrijding door automobiliste

Acht gewonden bij harde aanrijding door automobiliste

Geplaatst op 6 juli 2023, om 11:17 uur

HIERDEN – Bij een aanrijding tussen een personenauto en een groep studenten in Hierden zijn woensdagavond vijf gewonden gevallen. Rond 23.45 uur kwam een auto in botsing met een groep studenten die op de Molenweg aan het lopen waren in het kader van hun opleiding.

Vier studenten en een begeleidend docent raakten gewond door de botsing en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond kort voor middernacht plaats. De groep studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) was onderweg naar Hierden toen het ongeval plaatsvond, meldt Omroep Gelderland. De bestuurster van de personenauto, een 61-jarige vrouw uit Nijkerk, zag de groep over het hoofd, waarna de botsing plaatsvond.

In totaal raakten acht personen gewond, waarvan er vijf naar het ziekenhuis werden vervoerd. De overige drie liepen lichte verwondingen op. De brandweer verleende eerste hulp ter plaatse, gevolgd door de politie en vijf ambulances.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. De politie geeft aan dat dit nog wordt onderzocht.

Foto’s: Tim van Donkersgoed/Persbureau Heitink