Twintig automobilisten op de bon na filmen ernstig ongeval

Twintig automobilisten op de bon na filmen ernstig ongeval

Geplaatst op 6 juli 2023, om 12:35 uur

ECHT – Woensdag rond 18:15 uur vond er een aanrijding plaats op de A2 ter hoogte van Echt in noordelijke richting. Een personenauto en een vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing. De bestuurder van de personenauto reed met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de vrachtwagen.

De bestuurder van de personenauto, een 27-jarige man uit de gemeente Heusden, werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Boetes
De snelweg ter hoogte van Echt was lange tijd volledig afgesloten voor onderzoek. Ook landde er een traumahelikopter. Tijdens het verlenen van hulp aan het slachtoffer zagen agenten dat er massaal gefilmd en gefotografeerd werd door automobilisten die aan de overzijde van de snelweg in zuidelijke richting reden.

Alle bestuurders, twintig in totaal, die met hun smartphone in de hand beelden hebben gemaakt van het ongeval zijn op kenteken bekeurd. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd van 359,- euro. De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.