UPDATE: Vrachtwagen rijdt in op file, chauffeur zit bekneld

UPDATE: Vrachtwagen rijdt in op file, chauffeur zit bekneld

Geplaatst op 4 juli 2023, om 09:36 uur

HERNEN – Dinsdagochtend vond er een ernstig ongeval plaats op de A50 bij Hernen. Een vrachtwagen van een logistiek bedrijf reed in op een file en botste tegen een andere vrachtwagen. Het is niet duidelijk of deze vrachtwagen ook stilstond of nog in beweging was.

Door de kracht van de impact werd de bestuurderscabine van de vrachtwagen samengedrukt, waardoor de chauffeur enige tijd bekneld zat. De brandweer moest de deur van de cabine knippen om bij de chauffeur te kunnen komen. Hij zat ongeveer 52 minuten vast achter het stuur.

Twee traumahelikopters en minstens vier ambulances waren ter plaatse om hulp te bieden. De traumahelikopters landden op de afgesloten snelweg.

De chauffeur van de voorste vrachtwagen werd door de ambulancedienst gecontroleerd, maar naar verluidt mankeerde hij niets.

De weg richting knooppunt Bankhoef blijft voorlopig afgesloten. Het Verkeersongevallen Analyseteam van de politie is nog bezig met het onderzoek. Ook een droneteam van de politie en Rijkswaterstaat zijn aanwezig. De duur van de wegafsluiting is nog onbekend.

Er zijn een aantal bestuurders die de rode kruizen op de snelweg hebben genegeerd. De politie herhaalt meerdere malen de oproep om dit niet te doen, zodat de hulpverleners veilig hun werk kunnen doen.

Foto & video : John Beckmann / Persbureau Heitink