Levenslang voor doden vrouw, moeder en twee kinderen

Levenslang voor doden vrouw, moeder en twee kinderen

Geplaatst op 4 juli 2023, om 09:50 uur

BINNENLAND – Onur K. (36) uit Etten-Leur heeft levenslang cel gekregen voor het doden van zijn vrouw (31), zijn moeder (65) en zijn twee kinderen (2 en 6) in Etten-Leur in 2020. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem dinsdag in hoger beroep voor doodslag op zijn vrouw en de moord op zijn kinderen en moeder.

Het Openbaar Ministerie had vorige maand ook een levenslange gevangenisstraf geëist. Dat deed het bij de rechtbank in 2021 ook al, maar daar kreeg K. 30 jaar cel. Volgens de rechtbank was er sprake van doodslag op de kinderen in plaats van moord.

Het hof kwam tot een zwaardere bewezenverklaring: “De verdachte heeft nietsontziend zijn hele gezin en zijn moeder het leven ontnomen. Naar het oordeel van het hof is alleen de zwaarst mogelijk straf op zijn plaats”.

Door: ANP