Wilde achtervolging: man rijdt spook, knalt door rood en ramt politiewagens

Wilde achtervolging: man rijdt spook, knalt door rood en ramt politiewagens

Geplaatst op 30 juni 2023, om 12:30 uur

TILBURG – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een achtervolging van ruim een halfuur gehad, die van Tilburg naar Breda leidde. Uiteindelijk kon de politie de auto met vier inzittenden stoppen.

Gedurende de achtervolging vertoonde de bestuurder zeer gevaarlijk rijgedrag op hoge snelheid, aldus de politie. Daarom is hij aangehouden. De man negeerde meerdere keren het rode licht, reed door gesloten spoorwegbomen, reed tegen de richting in en botste tegen hekwerken en politievoertuigen. “We mogen van geluk spreken dat de bestuurder geen ongelukken heeft veroorzaakt en geen slachtoffers heeft gemaakt”, aldus de politie tegenover De Gelderlander.

De achtervolging begon nadat een agent de vier inzittenden wilde controleren op een industriegebied in Tilburg, waar sprake was van een verdachte situatie. Ze gingen er echter vandoor. De politie van verschillende gemeenten kwam in actie om de vier te stoppen, wat uiteindelijk lukte in Breda. De bestuurder zal worden vervolgd voor meerdere strafbare feiten, volgens de politie.

Foto’s: Politie