Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht

Drukte bij tankstations loopt op, eerste raken uitverkocht

Geplaatst op 30 juni 2023, om 12:26 uur

BINNENLAND – De drukte bij tankstations begint op te lopen nu automobilisten hun laatste kans willen pakken om nog even goedkoper brandstof in te slaan. Het is vrijdagochtend ongeveer 50 procent drukker dan normaal en branchevereniging NOVE verwacht dat dat in de middag nog wat verder toeneemt. Bij een klein deel van de pompen is de benzine tijdelijk uitverkocht.

De afgelopen dagen hadden pomphouders het ook al een stuk drukker, maar zoals verwacht ligt de piek op deze vrijdag. De vorig jaar verlaagde accijns op benzine gaat zaterdag met zo’n 14 cent per liter omhoog. Diesel wordt dan 10 cent duurder.

NOVE, dat staat voor Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche, heeft ongeveer 150 leden. Zij exploiteren 1800 van de ongeveer 4000 tankstations in Nederland. Enkele zijn vrijdag zonder brandstof komen te staan. Dat aantal kan volgens directeur Erik de Vries in de loop van de dag nog verder oplopen tot enkele tientallen.

Door: ANP