Jongetje (9) bedreigt 6-jarige met mes

Jongetje (9) bedreigt 6-jarige met mes

Geplaatst op 30 juni 2023, om 11:10 uur

DEN HAAG – Een 9-jarig jongetje heeft woensdag op een speelplaats in Den Haag een plaatsgenootje van 6 met een mes bedreigd, meldt de politie vrijdag op Facebook. Agenten waren snel ter plaatse en namen het wapen in beslag. Het 6-jarige jongetje bleef ongedeerd.

De politie en de moeder van de 9-jarige hebben het kind “goed toegesproken”, aldus de politie. Omdat hij jonger dan twaalf is, kan hij niet worden vervolgd. De politie zegt dat het incident geregistreerd is en dat het kind haar aandacht heeft. “Niet iets waar je trots op hoeft te zijn op die leeftijd”, schrijft het Basisteam Beresteinlaan op Facebook.

Bij het bericht heeft de politie een foto van het mes gepubliceerd. Het gaat om een mes met een gekromd blad ter grootte van een hand. De politie vraagt ouders hun kinderen in de gaten te houden en tassen en zakken te controleren voordat ze “buiten gaan spelen”.