Hoogwerker volledig in lichterlaaie, schilder net op tijd eruit

Hoogwerker volledig in lichterlaaie, schilder net op tijd eruit

Geplaatst op 30 juni 2023, om 13:27 uur

HELMOND – Op de Herenlaan in Helmond heeft een brand gezorgd voor aanzienlijke rookontwikkeling. De brandweer arriveerde ter plaatse en slaagde erin het vuur te blussen. De brand brak uit in een hoogwerker, waar op dat moment een schilder aan het werk was. Hij wist op tijd uit de hoogwerker te komen.

Vanwege de nabijheid van een woning werden twee tankautospuiten en een schuimwagen ingezet. De brand ontstond rond 08.30 uur. Kort daarna stortte de hoogwerker in. Een schilder die zich nog in de bak bevond, kon volgens de brandweer zijn toevlucht nemen tot een dakterras.

De brand zelf was hevig en veroorzaakte intense hitte, waarbij veel zwarte rook vrijkwam. Een aantal woningen in de straat liep schade op, met gebroken ramen, afbladderende deuren en een sterke brandgeur in veel huizen. Zelfs in een nabijgelegen straat gingen brandalarmen af. Een buurtbewoonster liep lichte verwondingen op.

Er wordt nog onderzocht hoe de brand kon ontstaan. De gemeente is op de hoogte gebracht vanwege het lekken van bluswater en brandstof uit de hoogwerker naar het riool. Voorlopig zijn de putten in de straat afgesloten met plastic en zand.

Foto’s: Emergency Response Photographer