Politie pakt twee mensen op in Den Haag rondom boerenprotest

Politie pakt twee mensen op in Den Haag rondom boerenprotest

Geplaatst op 29 juni 2023, om 12:10 uur

DEN HAAG – De politie heeft donderdagochtend twee personen opgepakt op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag omdat ze geen gehoor gaven aan een opdracht van een agent. Eerder op de dag werd een noodbevel afgekondigd vanwege het protest van Farmers Defence Force (FDF).

Mogelijk is een van de twee opgepakte mannen de chauffeur van de vrachtwagen van FDF, van waaruit een podium werd opgebouwd. Mark van den Oever, voorman van FDF, zei eerder al dat de chauffeur was opgepakt.

De gemeente Den Haag had de boerendemonstranten gevraagd om zonder trekkers naar het Malieveld te gaan en niet bij de tijdelijke Tweede Kamer op de Bezuidenhoutseweg te gaan staan. Eerst wilde FDF daar geen gehoor aan geven, maar Van den Oever zegt nu toch “geen andere keus te hebben” dan naar het Malieveld te gaan.

Door: ANP