Vechtpartij leidt tot vier aanhoudingen na aanhoudend conflict in de wijk

Vechtpartij leidt tot vier aanhoudingen na aanhoudend conflict in de wijk

Geplaatst op 29 juni 2023, om 12:29 uur

ARNHEM – Op woensdagavond zijn er vier personen gearresteerd op de Pettenstraat bij Winkelcentrum Elderveld na een vechtpartij tussen twee groepen jongeren, vermoedelijk als gevolg van een aanhoudend conflict. Van de vier aangehouden verdachten zijn er drie mannen van 19, 21 en 53 jaar oud uit Arnhem.

Omstreeks 21.00 uur werd de politie gealarmeerd. Vanwege de omvang van de groep mensen en de gespannen sfeer werd er direct grootschalig opgeschaald. Verscheidene tientallen agenten spoedden zich naar de locatie. Buurtbewoners vertelden anoniem aan de ter plaatse aanwezige fotograaf dat dit slechts het begin is van een langdurige ellende in Elderveld. De spanningen in de wijk hebben al langer een onderliggende oorzaak. “De situatie kan gemakkelijk escaleren.”

Tijdens het incident raakte een auto en een raam beschadigd.

Foto’s: Roland Heitink/ Persbureau Heitink