Politie haalt trekkers van snelweg af, bekeuringen uitgedeeld

Politie haalt trekkers van snelweg af, bekeuringen uitgedeeld

Geplaatst op 29 juni 2023, om 10:40 uur

ZWOLLE – De politie heeft meerdere trekkers die donderdagochtend op de A28 richting Amersfoort reden van de weg af gehaald. Dit gebeurde bij ’t Harde, in de buurt van Nunspeet in Gelderland. De bestuurders hebben een bekeuring gekregen, meldt de politie.

De tractoren zijn waarschijnlijk onderweg naar Den Haag voor een protest van Farmers Defence Force, dat eerder is aangekondigd. Volgens Rijkswaterstaat leek het er wel op dat de boeren vooral rechts aanhielden op de weg. Verkeer moest rekening houden met een extra reistijd vanaf Nieuwleusen.

De boeren vertrokken vanuit het noorden. Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland meldde dat een aantal keren is geprobeerd om de trekkers van de snelweg af te halen. Dat werkt zo, dat er een politieauto voor en eentje achter gaat rijden. Dit had eerder op de ochtend niet het gewenste effect. In de buurt van Nunspeet, dat valt onder de politie Oost-Nederland, gingen de trekkers alsnog van de weg na inzet van de politie.

In Den Haag is donderdagochtend een noodbevel uitgevaardigd. “Personen die met tractoren en zware voertuigen actie willen voeren in Den Haag zijn niet welkom”, aldus de gemeente.