Brandweer opgeroepen voor luchtballon in problemen

Brandweer opgeroepen voor luchtballon in problemen

Geplaatst op 29 juni 2023, om 10:18 uur

HEESSELT – Woensdagavond kwam er een luchtballon in de problemen bij de Gemeneweg met de Waalbandijk in Heesselt.

Om 21.55 uur werd de brandweer opgeroepen voor een luchtvaarthulpverlening. Een luchtballon die was opgestegen in Zaltbommel en de Waal wilde oversteken bij Heesselt, bleek in de problemen te zijn geraakt. De piloot realiseerde zich dat hij de Waal niet meer zou kunnen bereiken, noch het aangrenzende uiterwaardengebied. Uit noodzaak landde hij veilig midden op de dijk. Echter, door een windvlaag waaide de ballon om en viel het doek van de ballon naar beneden. Gelukkig zorgde het gewicht van de passagiers ervoor dat de mand niet van de dijk werd getrokken. Het doek kwam terecht in het prikkeldraad onderaan de dijk en raakte beschadigd. Geen van de passagiers raakte gewond. De brandweer heeft met hulp van de bemanning en passagiers het doek weer omhooggebracht.

In totaal waren er twee ballonnen opgestegen in Zaltbommel met in totaal 29 passagiers. Het betrof een uitje van een bedrijf uit Wijk en Aalburg.

Foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink