Grote hoeveelheid explosieven gevonden, invallen in plofkraakonderzoek

Grote hoeveelheid explosieven gevonden, invallen in plofkraakonderzoek

Geplaatst op 29 juni 2023, om 11:00 uur

DEN BOSCH – De politie doet op 25 locaties in het land invallen en doorzoekingen in een onderzoek naar een reeks plofkraken in Duitsland, meldt een woordvoerder van de Brabantse politie. Een van de locaties die wordt doorzocht is de flat aan de Helftheuvelpassage in Den Bosch waar eerder donderdag tijdens een inval “een grote hoeveelheid” explosieven is aangetroffen.

De acties hebben plaats in heel Nederland maar de meeste locaties zijn in Den Bosch en omgeving. Na een verzoek uit Duitsland waar veel plofkraken zijn geweest, werd een link met Nederland gemaakt en begon de recherche in Den Bosch een vervolgonderzoek. De invallen en doorzoekingen die donderdag plaatsvinden hebben daar mee te maken, aldus de zegsman.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse in Den Bosch. De explosieven zijn aangetroffen in een berging van het flatgebouw. Boven die berging zijn drie woonlagen ontruimd, aldus de woordvoerder.

Foto’s: Bart Meesters

  

Door: ANP