Vier Nederlanders opgepakt na plofkraak Duitsland, vijfde ontkomt

Vier Nederlanders opgepakt na plofkraak Duitsland, vijfde ontkomt

Geplaatst op 26 juni 2023, om 18:15 uur

BUITENLAND – Na een plofkraak in de Duitse stad Frankfurt vorige week zijn vier Nederlanders opgepakt. Ze zijn tussen de 27 en 32 jaar oud. Een vijfde verdachte wist te ontkomen. Volgens de politie van Frankfurt hebben ze bij het opblazen van de geldautomaat minstens 100.000 euro hebben buitgemaakt.

De plofkraak gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag bij een bankfiliaal aan de oostkant van de stad. De daders drongen het gebouw binnen en bliezen daar in totaal vier geldautomaten op. Daarna sprongen ze in een snelle vluchtauto en probeerden ze de snelweg te bereiken.

Op hun vluchtroute was de weg versperd. Bij die versperring reden ze over een stok die agenten op de weg hadden gelegd om de banden van de vluchtauto lek te prikken. Ondanks meerdere lekke banden probeerden de vluchtende plofkrakers te ontkomen. Daarbij botsten ze tegen een politieauto.

Na enkele honderden meters sprongen de verdachten uit de vluchtauto en renden richting een bos om uit handen van de politie te blijven. Dat lukte een van hen. De anderen konden worden overmeesterd.

De vier gearresteerde Nederlanders zitten voorlopig vast. Ze worden verdacht van poging tot moord, het bezit van explosieven en ernstige diefstal. De autoriteiten kijken of ze misschien ook in verband kunnen worden gebracht met zes andere plofkraken.

Door: ANP