Straatrace gaat volledig mis: meisje ‘vloog door de lucht’ en raakt ernstig gewond

Straatrace gaat volledig mis: meisje ‘vloog door de lucht’ en raakt ernstig gewond

Geplaatst op 26 juni 2023, om 21:03 uur

SCHIJNDEL – Een straatrace in Schijndel eindigde maandagavond in een crash, waarbij een bromfiets werd geraakt door een auto. Een meisje werd hierdoor in de lucht gelanceerd, aldus ooggetuigen die hun verhaal deden aan Omroep Brabant.

Het ongeluk vond plaats iets voor half acht ’s avonds op de kruising van de Wijbosscheweg en de Structuurweg, waarbij een jongen en een meisje gewond raakten. De jongen liep aanzienlijke schaafwonden op en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, terwijl het meisje er ernstiger aan toe was en eveneens per ambulance werd vervoerd. De politie heeft ter plaatse getuigenverklaringen verzameld, en de betrokken auto liep flinke schade op.

Volgens verschillende ooggetuigen tegenover Omroep Brabant behoorde de betreffende bromfiets tot een groepje dat regelmatig straatraces houdt in Schijndel. Ze zouden mogelijk door rood licht zijn gereden om bij te blijven. Hoewel de jongens beweren dat ze slechts op weg waren naar McDonald’s, bevestigen meerdere getuigen dat de groep vaak roekeloos en met hoge snelheden door de stad rijdt, wat als gevaarlijk wordt ervaren. De wijkagent heeft al eerder met de racers gesproken en een omstander meldt dat de jongens meestal hun kenteken afplakken, maar dat dit deze keer niet het geval was.

Foto’s: Remco Rooijakkers