Motorrijder (42) rijdt tegen huis aan en overlijdt

Motorrijder (42) rijdt tegen huis aan en overlijdt

Geplaatst op 26 juni 2023, om 16:03 uur

GORINCHEM – Een motorrijder uit Gorinchem van 42 jaar is op zondagavond overleden na een ernstig verkeersongeval in Leerbroek, een plaats in Utrecht. Het slachtoffer is met hoge snelheid tegen een woning gebotst en is ter plaatse overleden.

Het ongeluk vond plaats rond 20:30 uur aan de Weverwijk in Leerbroek. De motorrijder reed op dat moment samen met een andere motorrijder, een 53-jarige man uit Arnhem. De Arnhemse motorrijder reed voorop op het moment van het ongeval.

De reden waarom de motorrijder tegen de woning is aangereden, is nog onbekend. De schok van de botsing zorgde ervoor dat de compagnon van het slachtoffer zo hard remde dat hij in een sloot belandde. Hij bleef ongedeerd. Ondanks pogingen van hulpdiensten om het slachtoffer te redden, kon er geen hulp meer geboden worden.

De politie is een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De afdeling Opsporing Team Verkeer (OTV) en de experts van de Forensische Opsporing Verkeer hebben al verschillende getuigen ondervraagd.