Twee mannen slaan op de vlucht na plofkraak, één verdachte opgepakt

Twee mannen slaan op de vlucht na plofkraak, één verdachte opgepakt

Geplaatst op 22 juni 2023, om 11:07 uur

ALMERE– De politie heeft donderdagochtend vroeg iemand in Amsterdam aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met een plofkraak op een winkel in Almere, eerder die nacht. Mogelijk is er sprake van een tweede verdachte, maar die is nog niet opgepakt. Er lag een explosief bij de winkel, die door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is meegenomen voor onderzoek.

Het pand op de Olstgracht is volgens Omroep Flevoland een juwelier. De straat ligt in het centrum van de stad in Flevoland. Een raam van de winkel sneuvelde en volgens getuigen vluchtten na de inbraak twee verdachten.

Foto’s: AS Media

Door: ANP