Celstraf geëist tegen agent die informatie over Lil Kleine lekte

Celstraf geëist tegen agent die informatie over Lil Kleine lekte

Geplaatst op 22 juni 2023, om 11:27 uur

AMSTERDAM – Tegen de agent die begin vorig jaar informatie doorspeelde over artiest Lil Kleine toen hij in de cel zat, is vier maanden cel geëist, waarvan twee voorwaardelijk. Ook wordt hij verdacht van verschillende zedenfeiten, hij zou minderjarige meisjes hebben geprobeerd aan te zetten tot ontuchtige handelingen. Verdachte Michael B. (22) was donderdag niet aanwezig in de rechtbank in Amsterdam.

Volgens de officier van justitie heeft B. niet alleen inbreuk gemaakt op de privacy van Lil Kleine, “ook heeft hij het vertrouwen in de politie geschaad”. Lil Kleine, zijn echte naam is Jorik Scholten, zat in februari vorig jaar meerdere dagen vast op het hoofdbureau van de politie in Amsterdam op verdenking van mishandeling.

B. deelde via social media informatie over de rapper, namelijk dat hij veel moest huilen, niet wilde eten en drinken en alleen maar wilde roken. Die informatie verscheen op een juicechannel, waarna het snel breed in de media verscheen.