FIOD pakt boekhouder op voor verduistering en witwassen

FIOD pakt boekhouder op voor verduistering en witwassen

Geplaatst op 22 juni 2023, om 12:42 uur

ALMELO – De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een 51-jarige boekhouder uit de gemeente Almelo aangehouden die ervan wordt verdacht tijdens haar werk als financieel administrateur geldbedragen te hebben verduisterd van de bedrijven waarvoor ze aan het werk was. De FIOD zegt te vermoeden dat ze tussen 2013 en nu naar schatting 1,4 miljoen euro heeft weggesluisd bij verschillende werkgevers.

De vrouw wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrift en witwassen en de FIOD noemt contante stortingen op haar rekening opvallend.

Ze is woensdag opgepakt. Haar huis is doorzocht en ook een werkplek in Almelo. Er is beslag gelegd op administratie, een woning, bankrekeningen en zogeheten gegevensdragers. Welke zegt de FIOD niet, maar dat kunnen dingen zijn als USB-sticks, tablets en mobiele telefoons.

Meerdere bedrijven huurden de vrouw in als financieel administrateur. De FIOD stelt dat uit onderzoek het vermoeden was ontstaan dat ze jarenlang in de gelegenheid was geldbedragen te verduisteren vanuit de ondernemingen waarvoor ze werkte. “Ze boekte waarschijnlijk grote bedragen over naar haar privé-bankrekeningen en via constructies probeerde ze deze bedragen weer wit te wassen.”