19 tanks lachgas aangetroffen in auto, bestuurder aangehouden

19 tanks lachgas aangetroffen in auto, bestuurder aangehouden

Geplaatst op 20 juni 2023, om 22:31 uur

VLISSINGEN – Maandag op dinsdagnacht rond 3.15 uur, ontving de politie een melding over een mogelijke inbraak bij een pand aan de Handelsweg in Vlissingen. Toen de agenten ter plaatse arriveerden, vertrok er een auto vanaf die locatie.

De politie besloot het voertuig te controleren en gaf een stopteken, maar dit werd genegeerd door de bestuurder, die ervandoor ging. Er volgde een achtervolging die ongeveer vijftien minuten duurde en eindigde toen drie politieauto’s de verdachte klemreden op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg.

Naast de verdachte bevond zich een vrouw op de bijrijdersstoel van de auto. De bestuurder is gearresteerd, terwijl de vrouw door agenten naar huis is gebracht. Tijdens het doorzoeken van de auto werden er 19 tanks met lachgas aangetroffen, die in beslag zijn genomen door de politie. Het rijbewijs van de verdachte, een inwoner van Vlissingen, is ingetrokken en hij is vastgezet voor verder onderzoek. Er lijkt geen sprake te zijn geweest van een daadwerkelijke inbraak.