Garagebox was vermoedelijk uitvalsbasis voor plofkraken

Garagebox was vermoedelijk uitvalsbasis voor plofkraken

Geplaatst op 20 juni 2023, om 22:02 uur

NIJMEGEN – De politie vermoedt dat een garagebox in Nijmegen fungeert als uitvalsbasis voor plofkraken, zo werd dinsdagavond gemeld in het programma Opsporing Verzocht. In de nacht van zondag op maandag rukten hulpdiensten massaal uit naar de Malvert 62e straat na een melding van een inbraak. Op dat moment rijdt er een zwarte Volkswagen Golf uit de garagebox, waarbij een omstander wordt geraakt en gewond raakt.

Ondanks dat agenten schoten losten op de auto, weigert deze te stoppen. De zwarte Volkswagen Golf is later teruggevonden in de 29e straat in de wijk Meijhorst.

Bij doorzoeking van de garagebox werden explosieve materialen aangetroffen, waardoor enkele omwonenden tijdelijk geëvacueerd moesten worden om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de gelegenheid te geven onderzoek te doen. De politie vermoedt dat de garagebox mogelijk gebruikt werd als uitvalsbasis voor het plegen van plofkraken.

De politie roept mensen op die informatie hebben over de gebruikers van de garageboxen zich te melden. Daarnaast zijn ze op zoek naar getuigen die meer weten over personen of voertuigen die daar eerder zijn gezien. Specifiek wil de politie spreken met iedereen die op zondag 18 juni tussen 23.00 uur ’s avonds en 02.00 uur ’s nachts iets verdachts heeft opgemerkt in de wijken Malvert of Meijhorst in Nijmegen.

Foto’s: Persbureau Heitink