Beruchte ex-tbs’er gearresteerd voor fatale steekpartij in Albert Heijn

Beruchte ex-tbs’er gearresteerd voor fatale steekpartij in Albert Heijn

Geplaatst op 21 juni 2023, om 10:01 uur

DEN HAAG – De 56-jarige man die dinsdag is opgepakt voor het doodsteken van een 36-jarige vrouw in de Albert Heijn in Den Haag, is een beruchte ex-tbs’er die eerder is veroordeeld voor ernstige geweldsmisdrijven en bedreiging. De Antilliaan Jamel L. staat bekend als levensgevaarlijk en gestoord. Dat melden goed ingevoerde bronnen. Aldus De Telegraaf.

De politie in Den Haag geeft geen informatie over de achtergrond van de verdachte. In 2016 zorgde zijn vrijlating voor onrust op Curaçao, waar hij een straf uitzat voor een ernstig geweldsdelict. Vanwege zijn zware psychiatrische problemen durfde niemand hem op te nemen. L. kwam als twintiger naar Nederland, waar hij werd veroordeeld voor zware geweldsmisdrijven en afpersing. Hij kreeg daar tbs opgelegd en vertrok vervolgens naar Groot-Brittannië.

In 2007 werd hij in dat land veroordeeld voor bedreiging met een mes en zware mishandeling. De rechtbank waarschuwde destijds dat L. nooit meer vrij mocht komen ter bescherming van de samenleving. Hij werd uitgezet naar Nederland, waar hij opnieuw werd gearresteerd voor een geweldsmisdrijf. Hij werd behandeld in een kliniek in Amsterdam en keerde daarna terug naar Curaçao.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd in de winkel. De dader liep kort na de opening naar binnen, benaderde een medewerkster en stak haar neer. Ondanks directe hulp kon ze niet meer worden gereanimeerd. De dader werd aangehouden nadat hij rustig de winkel uitliep. Het is nog onbekend of er een relatie was tussen de dader en het slachtoffer. De politie bekijkt onder andere de camerabeelden.