Traumahelikopter gehinderd vanwege vliegende drone

Traumahelikopter gehinderd vanwege vliegende drone

Geplaatst op 14 juni 2023, om 21:25 uur

BARNEVELD – Een traumahelikopter werd woensdagavond enige tijd verhinderd vanwege een rondvliegende drone.

De traumahelikopter was geland op een speelveldje aan de Narcissenstraat in Barneveld om hulp te verlenen bij een medisch noodgeval in een woning in de buurt.

Toen de traumahelikopter weer wilde vertrekken van het incident kon deze enige tijd niet opstijgen omdat er een drone boven het toestel vloog. Uiteindelijk vloog te drone vanzelf weg en was er geen hulp van de politie noodzakelijk om de piloot op te sporen.

Wat er in de woning precies is gebeurd is onduidelijk. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De rondvliegende drone heeft de zorg aan het slachtoffer zelf niet in gevaar gebracht.

Foto: Persbureau Heitink