Bijrijder hangt ‘baby’ uit raam rijdende auto, politie grijpt in

Bijrijder hangt ‘baby’ uit raam rijdende auto, politie grijpt in

Geplaatst op 14 juni 2023, om 21:42 uur

IJMUIDEN – Op videoplatform Dumpert verscheen een video waarin de bijrijder van een auto een ‘baby’ uit het raam van het rijdende voertuig hangt. De video kwam ook onder de aandacht van de politie, die direct achter het betreffende voertuig aanging. Uit nader onderzoek bleek echter dat het om een pop ging in plaats van een echte baby. Desondanks waarschuwt de politie om dit soort acties niet te ondernemen, omdat het mensen kan laten schrikken en voor gevaarlijke situaties in het verkeer kan zorgen.

Op het videoplatform werd met verbazing gereageerd op de video. Verschillende gebruikers uitten hun bezorgdheid en gaven aan dat de politie hierop zou moeten reageren. De politie heeft naar aanleiding van het incident ‘een goed gesprek’ gevoerd met zowel de bestuurder als de passagiers van de auto. Een woordvoerder van de politie gaf aan dat zij zelf ook geschrokken waren van de ophef.

Hoewel de betrokkenen niet vervolgd zullen worden, benadrukt de politie nogmaals het belang van verantwoordelijk gedrag in het verkeer. Het uitvoeren van dergelijke gevaarlijke handelingen kan niet alleen anderen laten schrikken, maar ook potentieel leiden tot onveilige situaties op de weg.

De politie hoopt dat dit incident anderen bewust maakt van de mogelijke gevolgen van ondoordachte acties en benadrukt het belang van verkeersveiligheid.

Foto: Dumpert