Brand uitgebroken in brandweerkazerne

Brand uitgebroken in brandweerkazerne

Geplaatst op 14 juni 2023, om 22:05 uur

SOEST – In Soest heeft brand gewoed in de brandweerkazerne aan de Lage Brinkweg. Brandweerkorpsen uit de omgeving werden te hulp geroepen om het vuur in het houten gebouw zo snel mogelijk onder controle te krijgen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Een brandweerman ademde rook in en werd nagekeken door ambulancepersoneel.

De brand heeft flinke schade aangericht op de eerste verdieping waar de instructieruimtes zijn. Het archief van de personeelsvereniging was daar ook en dat is voor een groot deel beschadigd, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweerauto’s en de remise hebben geen schade opgelopen, de kazerne kan gewoon worden gebruikt.

Hoe het vuur is ontstaan is onbekend. Onderzoek moet dat duidelijk maken.
Foto: Persbureau Heitink